Gongbad

De gong is het meest resonerende instrument wat wij tot op heden kennen. Wanneer de gong vibreert, voel je alle resonanties in elke cel van je lichaam. De gong wordt al meer dan 5000 jaar gebruikt. Het gongveld is gecomponeerd uit triljoenen boventonen. Deze boventonen vullen de ruimte om ons fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam.

Laat je dragen door de kosmische klanken van mijn Universe gong en ervaar hoe het is om tussen de sterren te Zijn!

Onderstaand filmpje laat zien wat een gongbad van 20 min. met je lichaamscellen doet. Het fysieke effect van een gongbad is onder een microscoop te zien door levende bloedcellen te analyseren. Onze bloedcellen zijn een stuk actiever en energieker na een helend gongbad.


De gong wordt al eeuwen voor helende doeleinden gebruikt. De klanken hebben een rustgevend effect op je zenuwstelsel en dringen diep door tot in je lichaamscellen waardoor energieblokkades in beweging worden gebracht en de energie weer vrij kan gaan stromen. Je zelfhelend vermogen wordt aangesproken en lichaam en geest komen in balans.

De trillingen van de gong hebben ook invloed op het ritme van je ademhaling en hartslag. Je hersenen komen daardoor in een rustgevende staat en produceren alpha-golven. Hierdoor kun je diep ontspannen waardoor je in een thèta staat komt. Dit is een diepe meditatieve staat. In deze thèta staat kun je levendige beelden ervaren en oude emoties kunnen naar boven komen. Alle emoties mogen er zijn en begeleid ik door er voor te zorgen dat je goed blijft ademen.

Een gongbad kun je liggend of zittend ervaren en duurt 45 min. incl. voor- en nagesprek.
Het gongbad zelf duurt ca. 20 min.

Bij een gongbad is een duo-sessie mogelijk. Denk hierbij aan je partner, je kind, een vriend of vriendin, alle combinaties zijn mogelijk. Je zit of ligt allebei comfortabel op een yogamatje op de grond. Het is bijzonder om samen deze klankbeleving te ervaren of om verbinding met elkaar aan te gaan of te verdiepen.

Duur: 45 min

Bijdrage: € 45,=

Duo-sessie: € 70,=

Na je aanmelding neem ik contact met je op om een afspraak te plannen.