Klankmassage

Tijdens een klankmassage lig je gekleed op een behandeltafel of op een yogamatje op de grond. Eventueel toegedekt met een dekentje over je heen en een kussentje onder je hoofd. Alles om het je zo comfortabel mogelijk te maken zodat je fijn kunt ontspannen.

Bij een klankmassage worden de schalen op én om je lichaam geplaatst.

De klankschalen worden zacht aangeslagen waardoor de klank hoorbaar en de trilling voelbaar wordt. De harmonische klanken zijn een streling voor het oor en de subtiele trilling, die doordringt tot op celniveau, zijn een weldaad voor je lichaam. Dit draagt bij aan een diepe ontspanning waardoor spierspanning losgelaten wordt en energieblokkades weer vrij kunnen gaan stromen. Je zelfhelend vermogen wordt aangesproken voor zowel lichaam als geest. Hierdoor kan de natuurlijke en vitale lichaamskracht zijn werk doen.

De klank en trilling gaan verder dan alleen je fysieke lichaam. Klank reist door alle lagen van ons lichaam. Ook op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau raakt klank aan. Je kunt heldere gedachten of inzichten krijgen of beelden, kleuren en patronen zien. Je kunt ontroering, verdriet of tederheid ervaren of contact maken met je innerlijke stem en stilte. Of je reist spontaan naar werelden in een niet alledaagse werkelijkheid. Ieder ervaart een klankmassage op zijn eigen manier. Zelfs dezelfde persoon kan iedere klankmassage op een andere manier ervaren.

Naast klankschalen zet ik soms ook andere klankinstrumenten in zoals de gong, sjamanendrum, handpan, rainsticks, koshi’s, sparkle, sansula, djembee, tingsha’s en mijn stem. Intuïtief stem ik af welke instrumenten dat mogen zijn en of het passend in het moment is.

Een klankmassage wordt altijd aangepast aan jou situatie en wensen. Wanneer je je aanmeldt voor een klankmassage bespreken we vooraf of er ook contra-indicaties zijn.

Bij een klankmassage is een duo-sessie mogelijk. Denk hierbij aan je partner, je kind, een vriend of vriendin, alle combinaties zijn mogelijk. Je ligt allebei comfortabel op een matras op de grond. Het is bijzonder om samen een klankbeleving te ervaren of om verbinding met elkaar aan te gaan of te verdiepen.

Duur: 60 min

Bijdrage: € 60,=

Duo-sessie: € 90,=

Na je aanmelding neem ik contact met je op om een afspraak te plannen.