Over mij

Mijn passie voor klank werd aangeraakt toen ik zo’n 6 jaar geleden de Basiscursus Klankschaalmassage volgde aan de Academie voor Klank. Ik lag vol verwachting op een yogamatje om mijn eerste klankmassage te ontvangen.
Er stond een grote klankschaal aan mijn voeten en op het moment dat deze grote klankschaal werd aangeslagen werd ik diep geraakt door de oerklank van deze schaal, wellicht zelfs geroepen. Ik was verwonderd en tot tranen geroerd, mijn ziel herinnerde zich deze oerklank. Vanaf dat moment is klank niet meer uit mijn leven weg te denken en ben ik dankbaar dat ik andere mensen mag laten ervaren wat klank met je kan doen en waar het je kan brengen.

Mijn eerste klankschaaltje kocht ik zo’n 20 jaar geleden in een winkeltje in Amersfoort. Mijn tweede klankschaal kreeg ik op mijn 50ste geboortedag. Wat voelde ik mij rijk met deze twee klankschalen. Inmiddels zijn er wat klankschalen bijgekomen zo ook een gong, handpan, sjamanendrums, rainsticks, djembé, sparkle, koshi’s, sansula, thingsha’s en een didgeridoo. Nog steeds ervaar ik het als een rijkdom om met deze bijzondere instrumenten te mogen werken.

Wat mij zielsgelukkig maakt is de plek waar we wonen en de vogeltjes en bomen om ons heen, durven vertrouwen op mijn intuïtie, een veertje vinden van een bijzondere vogel, een mooi inzicht, het knisperende geluid onder m’n schoenen wanneer ik op een schelpenpad loop, edelstenen en mineralen, een fijn gesprek waarin met oprechte aandacht en respect naar elkaar wordt geluisterd, verbinding van ziel tot ziel, zijn in de natuur, vrij improviseren met m’n klankinstrumenten en stem, het zien van blije mensen, de warmte en het licht van de zon, helemaal opgaan in een goed boek, me ontwikkelen door opleidingen te volgen en leren van het leven zelf en natuurlijk kinderen, jongeren en volwassenen omringen met de harmonische en helende klanken van mijn instrumenten.

In de Stilte van de Klank ontmoet je haar Ziel.

De ziel van de klank ontmoet ik op het moment dat het door de klank stil in mij wordt. Een diepe allesomvattende stilte, een eenheidsontmoeting van ziel tot ziel. Een serene rust daalt in en tijd en ruimte vervagen. Thuis bij mezelf in totale overgave aan alles wat is. Je kunt je wellicht voorstellen dat ik mij als herboren voel wanneer ik weer uit deze staat van bewustzijn kom.

Naast alles wat te maken heeft met bewustwording, klank, energie en de ziel, ben ik geïnteresseerd in het Sjamanisme, de Mayacultuur en het Oude Egypte.
Er is nog zoveel te ontdekken!

Ik ontmoet je graag bij
De Klankziel!


Hartegroet,
Dorien Osinga